Oncologische Voet

Laat voor de start van de chemo uw voeten onderzoeken door een Oncologisch voetverzorger. Er wordt gecontroleerd op aanwezigheid van huid-en voetproblemen. Het is belangrijk uw voeten in een optimale conditie te houden, omdat uw weerstand verminderd tijdens de kuur.Tijdens de behandeling :

kan er veranderingen optreden aan de huid zoals droogheid, schilfering, overmatige eeltvorming, blaren, pijn, loslaten van het nagelbed, groeistoornis, verkleuring en jeuk.

Bij sommige treed er het Hand-Voet Syndroom om op, Wat is dit precies ? Beschadiging van de zenuwuiteinde -neuropathie, verminderde fijne motoriek, gevoel op watten te lopen, koude en pijnlijke tintelingen in de voeten en handen, nagels laten los of vallen uit. Deze klachten kunnen optreden tijdens chemobehandeling. 

Wilt u een afspraak maken voor een voetverzorging vraag eerst aan uw dokter of aan de oncologische verpleegkundige wanneer u het best langs gaat bij een Oncologische voetverzorger. Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin